CARPLAY ANDROID AUTO

Ga naar het produkt voor algemene instructies, modelspecifieke instructies, inbouwhandleidingen en installatievideo's.
Mogelijk corresponderen de handleidingen niet geheel met onze produkten. Door de snelle ontwikkelingen op dit gebied kan het voorkomen dat interfaces uiterlijk of functioneel wijzigen. Wij streven ernaar om altijd de meest state of produkten in ons assortiment te hebben. De handleidingen zijn dan nog niet altijd tijdig beschikbaar. De principewerking en de aansluitingen blijven veelal ongewijzigd waardoor de handleidingen wel bruikbaar zijn.

HELP!

Need translation?
Open Chrome on your computer.
Go to a web page written in a different language.
Right click mouse, choose translate

Algemeen

1. Carplay of Android Auto maakt geen verbinding
Als bluetooth is verbonden met de auto kan het netwerk niet worden opgebouwd.
Verwijder/vergeet de originele bluetooth verbinding met de auto. Verbind bluetooth met de interface en zet wifi aan. De bluetooth verbinding bouwt de wifi-verbinding op en vervalt daarna weer.

2. Het beeldscherm doet het helemaal niet meer
In dat geval gaat het videosignaal in de verkeerde richting.
Zorg ervoor dat de videokabel juist is aangesloten.

3. Het beeldscherm is zwart in Carplay-mode
De dipswitches staan niet goed (indien aanwezig). Neem contact op met MoTrade.

4. Er verschijnen vreemde foutmeldingen
De dipswitches staan niet goed (indien aanwezig). Neem contact op met MoTrade.

5. Het systeem schakelt niet over naar de interface
Houd de MENU, BACK, NAV of MEDIA knop 2-3 seconden ingedrukt om te schakelen tussen het originele en het Carplay systeem (knop verschilt per systeem). Mogelijk staan de dipswitches niet goed (indien aanwezig). Neem contact op met MoTrade.

6. Een originele functie werkt niet meer na aansluiten van de interface
De interface lust alleen het videosignaal door en onttrekt de voeding en CAN-BUS signaal aan de bestaande kabelboom. Dit heeft geen invloed op bestaande functies. Check de bijbehorende zekering.

De originele bediening werkt niet meer na aansluiten van de interface
Controleer dat de optische kabel (stekkertje twee fel oranje of groene kabels) is overgezet van het originele stekkerblok naar het nieuwe stekkerblok.

7. Er komt geen geluid uit
Zet de geluidsbron op AUX.
Het is mogelijk nadat de draadloze verbinding tot stand is gekomen om geluid af te spelen via een bluetooth verbinding met de auto.
In dat geval is er alleen geluid bij muziek, niet bij bellen en navigeren. Sommige navigatieprogramma's als Flitsmeister ondersteunen ook geluid via bluetooth (instelling in de app).

8. Echo tijdens bellen
Stel de gevoeligheid onder audio-settings bij (mic sensitivity)

9. Ruis bij geluid
Bij een slecht geaarde AUX-poort kan ruis optreden. Sluit de zwarte AUDIO-GROUND draad (indien aanwezig) aan op het chassis van de auto.
In geval van Mercedes NTG 4.7 neem contact op met MoTrade voor instructie.

10. Lege accu
Het is onmogelijk dat de interface de accu leegtrekt. De interface gaat na enige tijd vanzelf uit nadat het contact is afgezet. Het aansluiten kan soms langere tijd in beslag nemen als het tegenzit. Als de accu niet is ontkoppeld kan het voorkomen dat de accucapaciteit (te ver) terugloopt als gevolg van bijvoorbeeld verlichting of ventilatie die continue hebben aangestaan tijdens de installatie.  

In onze stap voor stap handleiding lees je wat de beste montageplaatsen zijn. In afwijkende situaties is enige creativiteit en doorzettingsvermogen benodigd om de interface en kabelboom weg te werken.

11. Software updates
In principe is het niet nodig om de software van de interface te updaten. De telefoon is leidend geworden. Als Carplay of Android Auto wijzigt, dan wijzigt dat mee op het beeldscherm van de auto. In uitzonderlijke gevallen kan een software update van de interface nodig zijn. Dit gaat dan in overleg met de leverancier.

12. Whatsapp werkt niet
Check de privacy instellingen op je telefoon. Als niemand je berichten mag lezen dan zal het beeldscherm deze ook niet weergeven.

13. De achteruitrijcamera werkt niet (meer)
Onder settings reverse kun je instellen of er wel/geen originele of aftermarket camera aanwezig is.
Bij sommige interfaces kan dit ook te maken hebben met de stand van (meestal) dipswitch 7. Staat deze op OFF, dan gaat het systeem uit van geen camera of originele camera. Op ON is aftermarket camera. Haal de stroom van de unit na wijzigen dipswitches.

Het kan voorkomen dat de interface geen signaal krijgt bij achteruitrijden. Deze kans is groter bij een handgeschakelde versnellingsbak dan bij een automatische versnellingsbak. Verbind in dat geval de stroomdraad van het achterlicht met de trigger-draad van de interface (REAR).

14. De aftermarket camera werkt niet
Verbind de rode stroom draad van de gele tulpstekker van de video-verbindingskabel aan de rode draad van de interface. Deze levert stroom voor de camera. Verbind de rode draad van de camera met de rode draad van het andere eind van de video-verlengkabel. Sluit de zwarte draad aan op aarde (chassis).

15. Mirroring werkt niet
Zet eerst wifi uit en volg de instructies op het beeldscherm.

16. Wireless Android Auto werkt niet
Zet draadloos projecteren aan en Android Auto wireless aan op je telefoon (check eerst of de interface wireless Android Auto aankan).

17. Kan ik naar mijn originele radio luisteren als de interface actief is?
Als je de geluidsbron niet op AUX zet kun je naar de radio blijven luisteren. Maar geluid tijdens bellen en navigeren wordt dan onderdrukt.
Een oplossing is luisteren naar de radio via de telefoon. JUKE is een populair en handige app.