DAB+ module

digitale radio

DAB+ module
Euro 85.00 *Prijzen zijn inclusief btw
ArtikelcodeGROM-DAB
De GROM DAB module maakt gebruik van de uitzendtechnologie DAB+. Hierdoor is het mogelijk om naar radiozenders in digitale geluidskwaliteit te luisteren.
De interne versterkte antenne en de GROM aansluitkabel worden standaard bijgeleverd. Zodra DAB+ getest en goedbevonden is, wordt deze opgenomen in onze lijst. Deze lijst zal zich verder uitbreiden.

  • hoge geluidskwaliteit (nadert CD-kwaliteit)
  • meer landelijke en regionale zenders
  • onderweg geen hinderlijke onderbrekingen (overal zelfde frequentie)

Wij Wij willen erop wijzen dat DAB-radio nog in ontwikkeling is in Nederland (zie specificaties). De ontvangstkwaliteit kan daarom per regio en per zender verschillen.

de
DA


;Specificaties
  • Afmeting 8x5x3 cm
  • Geschikt voor GROM USB3/USB2P (Batch 844+), MST4 en IPD4
  • Wordt geleverd inclusief interne versterkte antenne en aansluitkabel voor op de GROM interface
  • Lengte antennekabel 300 cm

Het DAB-signaal is in Nederland nog niet overal even sterk/goed. Dit betekent dat in delen van Nederland deze interne antenne waarschijnlijk onvoldoende is om een goed signaal te kunnen ontvangen.
In de Randstad werkt het prima, maar bijvoorbeeld in delen van Noord-Brabant is het signaal vaak nog instabiel blijkt uit onze eigen ervaring.
Dit euvel zal in de tijd worden ingehaald bij verdere uitrol/versterking van DAB in Nederland.
Om overal een goed signaal te hebben zal naar verwachting een externe antenne betere resultaten geven. Als specificaties geeft GROM hier het volgende voor op:
Boost: 15-20dB
Power: 12V
Frequency: 88-240MHz
Aangezien het beïnvloeden van de sterkte van het DAB-signaal buiten ons bereik ligt geven we graag deze informatie vooraf.
MoTrade kan hier niet voor verantwoordelijk worden gesteld en we kunnen ook geen DAB-antennes terugnemen omdat deze niet meer als nieuw kunnen worden verkocht na installatie.
De DAB-module kunnen we eventueel wel terugnemen mits onbeschadigd.